Aannemer voor hekwerk
Over ons
Aannemer voor hekwerk

Op dit blog met het onderwerk ‘aannemer voor hekwerk’, een ervaren aannemer voor hekwerk, leest u alles wat je moet weten over het efficiënt, veilig en voordelig gebruiken van hekwerken in de bouw of de industrie. De medewerkers van Fence Contractors zijn hoofd voor hoofd experts in hun vakgebied en kunnen u alles vertellen over hoe u slim met hekwerken kunt omgaan in deze veilig kunt inzetten voor bijvoorbeeld bouwprojecten of evenementen. Wilt u alles weten over wat er mogelijk is met hekwerken, hoe u deze veilig kunt gebruiken en wat een aannemer voor u kan betekenen op dit gebied? Of heeft u vragen over hoe een hek in een bepaalde situatie het beste gebuikt kan worden? Dan gaan de artikelen op dit blog u ongetwijfeld verder helpen!

Categorieën
Archief
Tags

Aannemer voor hekwerk

Een schutting nodig om een privésfeer in de tuin te creëren

Johnny Russell

Velen, die in het bezit zijn van een tuin, willen graag een afscheiding hebben om zonder inkijk buiten te kunnen zitten. Zo’n erfafscheiding is vaak een schutting van hout. Toch hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Er zijn meer mogelijkheden voor het plaatsen van een schutting (erfafscheiding). Een schutting kan ook van andere materialen gemaakt zijn. Er kunnen rieten matten worden gebruikt. In vooral de oudere woonwijken tref je schuttingen aan die van betonnen platen zijn vervaardigd. Om een dergelijke schutting een mooi aanzien te geven, laten tuinliefhebbers de schutting begroeien door klimplanten zoals klimop of clematis. Dan heb je een stevige schutting die de mooi is en de inkijk tegenhoudt.

Een schutting tegen geluid

Er zijn er die denken dat een schutting goed is om het geluid van de ernaast gelegen weg te hinderen. Dat zou in principe kunnen, maar dan moet je ervoor zorgen dat de schutting helemaal dicht is. Omdat een houten schutting over het algemeen veel kieren heeft, zal er weinig geluidsreductie worden bereikt. Geluid weren door een schutting kan beter op het geluid dat geproduceerd wordt door een weg die net naast de schutting ligt, dan van het geluid dat van een grotere afstand komt. Wil je een schutting plaatsen om het geluid van een grotere afstand te weren, dan zal de schutting hoog moeten zijn.

Een schutting kopen

Wanneer je van plan bent om voor je tuin een erfafscheiding te plaatsen is het verstandig je daarbij te laten voorlichten. Een schutting kopen, moet je doordacht doen, zodat je er alle profijt van hebt die je daadwerkelijk van een schutting verwacht. Zo kun je je afvragen wat het beste materiaal is voor je schutting. Wil je een volledig houten schutting of een waarbij het hout wordt bevestigd in betonnen palen. Het is afhankelijk waar je voorkeur naar uitgaat. Ook voor het hout moet je beslissen welke houtsoort je wilt hebben. Er zijn vijf houtsoorten die voor een schutting gebruikt kunnen worden zoals: grenenhout, vurenhout, douglas, red class wood en hardhout. Wanneer je grenenhout of vurenhout (naaldhoutsoorten) gebruikt, zal dat vooraf geïmpregneerd moeten zijn. Je kunt je ook afvragen wat beter is; douglas of geïmpregneerd hout. Zowel grenen als douglas zijn goed te impregneren waardoor de houtsoorten langer beschermd blijven. Voor grenen wordt vaker spinthout gebruikt dan bij douglas en zal daardoor onbeschermd langer meegaan. Laat bij het aanschaffen van een schutting de voor- en nadelen goed uitleggen zodat je een doordachte keus kunt maken bij het kopen van een schutting.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Schuttingbouw van Schijndel.


Delen